KOLL PÅ ETTAN: Rond 3
2021-06-22 19:35

Vi har nu en tabell som haltar lite. Olika lag har lite varierande tankar kring sommaruppehållet och midsommar. Men redan på onsdag blir det nästan en full omgång. Och i augusti blir tabellen mer rättvisande.

Snäckorna tog emot Tun och Therese Brogårde avgjorde i princip matchen i den första halvleken med två mål. Det första kom efter elva minuter och det andra på tilläggstid.

Den enda kommentar vi hittat kommer från Tun. Där är man nöjd med lagets prestation men inte med resultatet. Ja, ibland vill inte bolluslingen inte in. Men fotbollen handlar ju just om att göra fler mål än motståndarna. Lite längre ner skall vi återkomma till detta med målskytte.

Nu lyfte ändå Tun en placering i tabellen och det får man tacka Tyresö för. På Tyresövallen utklassade hemmalaget Viljan med 8-0. Tydlig klasskillnad mellan lagen. Nu har vi också hittat fram till Tyresös utmärkta referat. Tyresöfotboll.se är adressen. Den upplysningen kanske borde funnits på den gamla hemsidan. Tyresös referat vill vi nördar aldrig missa.

Smedby tog emot Dalhem och det blev hemmalagets första seger för säsongen. Vi har kollat vad helagotland. se, Folkbladet och Smedby skriver om matchen. Det verkar att handla om klasskillnad även i denna match. Eftersom vi mött båda lagen känns 3-0 som ett ganska väntat resultat.

Redan efter fyra minuter ger Stina Dahl Forslund hemmalaget ledningen. En riktig käftsmäll kommenterade Dalhems kapten Bella Nilsson. Som tyckte att spelet för gästerna blev lite rörigt.

Stina slog till igen efter 35 minuter. I den andra halvleken var det Mathilda Holmberg som slog till efter fem minuter. Och därmed hade Smedby säkrat säsongens första seger. Att den var mycket efterlängtad kan vi garantera.

Från matchen mellan Boo och Sätra finns mycket lite information. Sätra tyckte man hade problem med ”synken” sista tredjedelen i anfallet. Tja, det är ju där man vinner matcher. Motsvarande problem hade inte Boo som vann komfortabelt med 4-0 efter två mål i varje halvlek.

Sollentuna fortsätter att trampa på och mot Torpet kom fjärde raka segern. Eftersom vi inte har annan info så får vi konstatera att första halvlek slutade 1-1. I den andra svarar Sollentuna för tre mål på en kvart och avgör matchen.

Då undrar man förstås hur länge Sollentunas segersvit kommer att hålla i sig. Närmast väntar Dalhem borta på söndag och sedan Snäckorna tre dagar senare. Full pott inför uppehållet? Söndagens match hoppas jag kunna följa på plats.

Om Enskede och Stuvsta har vi egentligen skrivit tillräckligt. Men vi skall ändå berätta om en incident. Cooling break är förstås vanligt i dessa tider. När lagen är överens så brukar domaren acceptera detta. Ofta med kommentaren att det är lagen som bestämmer detta.

I den första halvleken fick vi som lagen ville. Men inte i den andra! Då kom en tanke upp. Har vi inte upplevt detta underliga beteende tidigare? Jodå, i premiären förra säsongen mot Snäckorna. En snabb koll visade också att det var frågan om samma domare. En paus för dricka i värmen handlar faktiskt om spelarnas hälsa. Då visar en domare rena översittarfasoner.

Lite måste man förstås snegla på den haltande tabellen. Det mest slående bilden finns i botten på tabellen. De fyra sista platserna innehas av de tre nykomlingarna och Tun som låg kring strecket hela förra säsongen.

Torpet har i varje fall tagit en pinne och gjort tre mål på lika många matcher. De tre övriga lagen har ännu inte tagit poäng och tillsammans skrapat ihop fyra mål. Jo, vi vet att mycket återstår. Men ser vi redan en skiktning i serien?