Ja, vi är på väg in i sommaruppehållet. Det som återstår är en match nästa helg då Dalhem gästar Sätra. Vårsäsongen har varit kort och höstsäsongen blir desto längre eftersom 16 omgångar återstår. Vi gör ändå ett försök att sammanfatta händelserna så här långt. Vi tar det i tabellordning.

SOLLENTUNA

Inte många hade tippat detta lag i topp efter vårsäsongen. Men så är det förstås en härlig prestation laget svarat för. Så då vinner man serien? Nja, det är vi inte lika säkra på. Spelschemat är ju lite speciellt. Det innebär att för serieledarna återstår i höst dubbelmöten med Enskede, Tyresö och Boo. Intressanta matcher att se fram emot.

ENSKEDE

Laget där kanske spelet imponerat mest. Och stjärnan i laget är Moa Sjöström som svarat för hela 12 mål. Det tog bara 13 minuter innan hon gjorde sig känd i bortamötet mot Dalhem där Enskede enkelt vann med 5-1. Kanske var hennes insats ännu viktigare i matchen mot Boo där hon svarade för alla Enskedes mål i 3-1 segern. Det är ingen djärv gissning att Enskede är med länge i kampen om seriesegern.

BOO

Laget har verkligen kommit på fötter efter en knackig höstsäsong under fjolåret. Matchen mot Enskede var dramatisk och Boo kvitterade med 2 minuter kvar av ordinarie matchtid. Men så var det då denna Moa som med två mål på tilläggstid avgjorde matchen. Men Boo finns förstås med bland utmanarna om seriesegern.

TYRESÖ

Laget som själva satt som mål att vinna serien. Trots ett litet oväntat poäng tapp mot Sätra så är det inget skäl att riva av favorittröjan från laget. Mot Torpet vann man enkelt med 4-2 efter att ha haft ledningen med 4-0. Kom ihåg att det fortfarande finns 48 poäng att spela om.

STUVSTA

Har en position som liknar den förra säsongen. Kanske något ojämna prestationer med förlust mot Tun men enda laget hitintills som slagit Enskede.

SNÄCKORNA

Jag såg den första halvleken när laget mötte Torpet. Man ser Azra jogga in på planen alldeles innan avspark. Snäckornas bänk är helt tom. Äntligen läge för Torpet? Nej, inte ens nära.

Matchen har bara pågått i 3 ½ minut när Azra i höjd med straffområdeslinjen smäller in en boll. Och då står det 2-0 eftersom Therese gjort mål två minuter tidigare. Det kunde stått 3-0 innan klockan nått fem minuter men då räddar Gabi, i Torpets mål, ett bra skott till hörna.

När man vet hur starkt Snäckornas försvar är så var matchen i praktiken avgjord. Den slutade också 3-0. Som vi brukar skriva Snäckorna är alltid Snäckorna.

SÄTRA

Det finns en hel del rutin i detta lag. Insatsen mot Tyresö visar en del av lagets kapacitet. Vi tror nog att laget kommer att ligga på den övre halvan i tabellen över uppehållet. Dalhem på hemmaplan bör inte bli något större problem i vårsäsongens sista match.

SMEDBY

Får ändå räknas som lite av en besvikelse den här säsongen. Inte minst för sig själva. Det är enda laget som kryssat i tre matcher. Förmodligen lite nervdaller i truppen. Vi tror och hoppas att poängtilldelningen blir bättre i höst.

TUN

Med två raka segrar och dessutom en bra insats mot Boo har man distanserat sig från lagen under strecket. Det ger självförtroende inför höstsäsongen.

SEGELTORP

För att klara nytt kontrakt brukar det krävas ungefär 20-22 poäng. Det betyder att man i genomsnitt behöver ta en poäng per match sett över hela säsongen. Nu har ju inte nykomlingarna mött varandra ännu. Och där kommer förstås det att bli en del poäng.

Låt oss ta Torpet som räkneexempel. Säg att man vinner båda matcherna mot Viljan och Dalhem. Då skulle laget ha 13 poäng. Utöver detta lär det krävas kanske tre segrar vilket visar att det är en tuff utmaning.

Torpet imponerade i premiären på de Tv-bilder jag såg. Man har också gjort fler mål än de övriga nykomlingarna. Men de första minuterna mot Snäckorna var inte kul att se.