Målrikt derby mot Torpet
2021-09-06 19:26

Att möta Segeltorp är inte vilken match som helst. Ända sedan flickfotbollens dagar har det blivit väldigt många möten mot dessa tjejer.

Jag minns exempelvis den första säsongen när tjejerna började spela 11-manna fotboll. Den första matchen i Sanktan vi spelade på gräs var på Torpets dåvarande hemmaplan. Egentligen var det ingen riktigt bra plan. Men att byta ut gruset mot gräs var en stor sak på den tiden.

Numera håller laget till i Kungens kurva och det var där lördagens derby utspelade sig. Givetvis var hemmalaget ute efter revansch efter förra veckans förlust på Stuvsta IP. Det är också Torpet som börjar matchen bäst mot ett som så ofta lite trögstartat Stuvsta.

Men i den 9:e minuten är det Stuvsta som får en hörna från vänster. Den slår Madde som med fantastisk precision slår bollen i den bortre stolpen och i mål! Det är inte ofta man får se hörnor som går direkt i mål. Men jag minns en seriepremiär för många år sedan där detta hände. Jodå, Segeltorp stod för motståndet den gången också.

Det var förstås lite snöpligt för hemmalaget. Det såg ut som att axlarna sjönk ner en bit för de blåklädda tjejerna. Motsatt känsla för gästerna som nu tog över scenen helt och hållet. Man har tränat en del på spelvändningar under veckan. Att träning ger färdighet vet vi ju sedan tidigare. Nu fick vi flera fina exempel på detta.

Stuvsta spelade nu fin fotboll. Det var egentligen bara ytterligare något mål som fattades. Bästa chansen hade Sanna. På ett skott från höger får hon ytterligare en chans på en retur. Men den drar hon dessvärre i ribban.

Segeltorp hade bara några sporadiska anfall och en hörna. Men laget spelade upp sig betydligt i den andra halvleken.

Någon minut före paus kommer vårt andra mål. Det är Madde som hittar Sanna inne i straffområdet. Hon gör inget misstag och vi kan gå till pausvila med 2-0. Det var för övrigt tredje matchen i rad som vi hittar Sanna i målprotokollet. Riktigt bra jobbat!

Jag har förstås ingen aning om vad Torpet snackade om i omklädningsrummet. Men det måste ha varit ett bra snack för nu såg det lite ut som ett nytt lag. Efter fem minuter får Jasse göra en vass benparad på ett fint anfall från Segeltorp.

Några minuter senare kommer också reduceringen. Men i ärlighetens namn var det en riktig Rembrandt, d.v.s. målvaktstavla. Sådant händer varje säsong. Så nu har vi klarat av detta för den här säsongen.

Trots vassare spel från Torpet så är det ändå gästerna som dominerar matchen. Efter 65 minuter får vi en hörna från höger. Den är det Mirre som slår helt perfekt. Högst når kapten Linda och vi leder med 3-1. Vilket underbart mål. Denne skribent har alltid varit galen i just den sortens mål.

Historiskt har Stuvsta ofta haft ett antal nickspecialister. Det är inget som direkt präglat den här upplagan av tjejerna i dom snygga gröna tröjorna (som den här dagen var vita). Desto roligare med en sådan här fullträff!

Efter målet har vi ytterligare ett par hörnor. Dessutom hade Mirre en lobb i ribban när Torpets målvakt var ute på lite äventyr. Men som alltid varar en fotbollsmatch i 90 minuter.

Med dryga tio minuter kvar att spela kommer ytterligare en reducering från Segeltorp. Det är egentligen enda gången i matchen vår backlinje går bort sig. Och det utnyttjar kvicka anfallare skoningslöst.

Med lätt grönfärgade glasögon kunde det blivit ännu värre. För några minuter senare skapar Torpet ett friläge. Men nu tar Jasse lite revansch på sig själv. Hon nyper bollen framför fötterna på anfallaren. Puh!

Sista ordet i matchen går ändå till gästerna. Det är Angelica som sätter 4-2 med tre minuter kvar av ordinarie speltid. Andra matchen i rad hon hittar målet. Och då finns det ändå sur muppar som påstår att Stuvsta bara har mittfältare.

Det var en trevlig fotbollseftermiddag med Torpet som vi tackar för. Intrycket är att det här var en lite bättre match än den lagen spelade förra veckan. Slutresultatet speglade nog matchen ganska bra. Lite trist bara med Torpets placering i tabellen. Vi älskar dessa Huddinge derbyn. Och med viss stolthet kan vi kalla oss bästa damlag i kommunen.

Så återstod då bara en av fotbollens vackraste traditioner. Nämligen segerhurrandet. Under kapten Lindas erfarna ledning kände man en viss oro för om huset skulle rasa samman…