KOLL PÅ ETTAN: Rond 13
2021-09-06 19:54

Sollentunas segertåg fortsätter. Nu vann man även returmötet mot Boo FF. Efter ett tidigt ledningsmål för gästande Sollentuna kunde hemmalaget kvittera med fem minuter kvar av den första halvleken. Men säg den glädje som varar beständigt. Tre minuter senare återtar Sollentuna ledningen och det stod sig matchen ut.

I praktiken innebär det att Boos chanser att vinna serien i praktiken är borta. Visst kan mycket hända på återstående nio matcher. Men fortfarande har Sollentuna inte förlorat en enda match. Enda realistiska utmanaren är nu Enskede. Men kom ihåg att Sollentuna vann deras tidigare inbördes möte med 4-2.

Enskede som hade fullt sjå med att bärga poängen i Strängnäs. Segermålet kom efter 96 (!) minuter. Målskytt? Moa i vanlig ordning.

Smedby utklassade Sätra med hela 6-0. Men det verkar ha varit en match med en hel del heta känslor. Så här skriver Sätra: ”Det blev lite otrevligt under och efter matchen vilket är något som inte alls skall känneteckna Sätra”. Det är väl så nära en ursäkt man kan komma.

Smedby är lite mer rakt på sak om vad som utlöste en del starka reaktioner. Enligt deras referat blev en av deras spelare kapad bakifrån och i knähöjd i den 68:e minuten. Det tog så illa att spelaren var tvungen att utgå. Smedby tillägger att spelaren som ansvarade för kapningen stod och flinade när den skadade spelaren behandlades.

Sätra spelaren blev utvisad med ett andra gult kort. Smedby anser att det borde varit rött kort direkt och därmed en längre avstängning. Har man inte sett händelsen så är det förstås omöjligt att bedöma det hela. Men vi konstaterade redan förra veckan, med viss förvåning, att Sätra stack ut när det gällde avstängda spelare.

Nu har vi tittat närmare på förbundets statistik över gula och röda kort. Då är det ingen tvekan om att Sätra toppar ”busligan”. Laget har den här säsongen dragit på sig 22 gula och ett rött kort. Det är faktiskt dubbelt så mycket som lagen som kommer närmast. Både Sollentuna och Tyresö står på elva gula kort. Stuvsta då? Ett enda gult kort. Vilket väl betyder att vi är i snällaste laget. Men Sätra borde ha lite att fundera på.

Vi har tidigare skrivit att 20-22 poäng kommer att räcka för ett nytt kontrakt i ettan. Med omgångens segrar är nu Smedby och Stuvsta uppe på 21 poäng och bör därmed ha säkrat sina kontrakt. Men i ärlighetens namn är det knappast något som dessa lag grubblat över.

Ett stort kliv mot nytt kontrakt tog Tun när man på hemmaplan besegrade Dalhem med 2-0. Båda målen kom i den första halvleken. Det första målet var dessutom ett självmål. Dalhem har det fortsatt tungt. Nu verkar gotlandspressen nästan ha ledsnat på de bristande framgångarna. Den här veckan hade man inte ens orkat ringa till någon spelare eller ledare som annars är brukligt.

På Gotland är det nu P18 som drar till sig de största rubrikerna när det gäller damfotboll. En tredje plats i division 2 innebär chans att gå upp i ettan, men serien är väldigt jämn. Det är ju så att en tredje plats räcker till kval för ettan. Men det vet inte sportjournalisterna på Öjn om…

Tyresö tog sig an Snäckorna för andra veckan i rad. Det blev hårt jobb även denna vecka. I synnerhet när Malin Nykvist satte en straff redan efter tio minuter. Före paus kunde ändå hemmalaget kvittera.

I den andra halvleken lyckades Tyresö sedan dyrka upp Snäckornas starka försvar två gånger. Men 3-1 målet kom inte förrän på tilläggstid. Ständigt dessa Snäckor även om dom numera heter Stureby. Även mot topplagen presterar man väldigt bra. Snäckorna är ju ett av två lag som tagit poäng av serieledarna.

Kommande helg möter vi Tyresö. Det brukar bli roliga matcher. I serien förra säsongen föll vi med 4-3. Men matchen vi minns bäst är förstås finalen i Viktoria cup. Då stod det 1-1 vid full tid men Tyresö var bättre på att skjuta straffar. Dags för revansch??