Fin fotbollsmatch mot Tyresö
2021-09-12 20:32

Tidigare i veckan utlovade vi nästan att det skulle bli bra fotboll när Tyresö kom på besök. Jag tror heller inte att någon blev besviken på den fotboll och dramatik som vi bjöds på.

När matchen drar igång är det Stuvsta som direkt tar initiativet och under de första 2-3 minuterna skapar tjejerna två bra anfall. Det andra resulterar dessutom i en hörna. Vi som såg förra veckans match kände igen sättet att lira boll med fina spelvändningar och högt tempo. Skillnaden var förstås motståndet. Det är bara att konstatera att Tyresö är minst en klass bättre än Torpet.

Det är en svängig match där lagen växlar chanser. Efter 11 minuter har Tyresö ett bra läge där Jasse gör en fin räddning. En stund senare är det Angelica som har ett skapligt skott. Efter 22 minuter har gästerna matchens bästa chans så långt. Det börjar med en boll som ser ut att gå över kortlinjen men Tyresö hinner precis upp bollen. Då skapar man en dubbelchans. Första läget fixar Linda men lyckas inte riktigt rensa undan bollen. Men på returen är Jasse med på noterna.

Efter 26 minuter har vi rätt bra tryck men kanske blir vi lite för ivriga. Då hittar Tyresö en fin omställning där försvaret inte riktigt hinner med. Ensam med målvakten gör Elin Engström 1-0 när hon iskallt gör en tunnel på Jasse.

Lagen fortsätter att växla chanser. Virre har ett skott som leder till hörna. Då svarar Tyresö med ett motsvarande läge. Så där håller det på och är riktigt underhållande.

Dessvärre är olyckan framme efter 37 minuter. Det blir en missuppfattning mellan en av våra backar och Jasse. För oss är det ett otursamt men klockrent självmål. Domarna gav ändå målet till Ida Ahlbom. Det bjuder vi gärna på. Vem vill ha självmål i historieböckerna?

I pausen är det trots allt inte någon uppgiven stämning. Känslan var mest att vi haft lite otur men hängt med bra i spelet.

I inledningen av den andra halvleken tar våra tjejer direkt kommandot. Redan efter två minuter drar Madde bollen i ribban. Bara någon minut senare är det Mirre som har ett bra skott efter hörna. Vi har ytterligare tre bra chanser de första tio minuterna.

Utdelningen kommer till sist. Madde tar sig fram längs kortlinjen. Resten är som taget ur skolboken. Snett inåt bakåt och Sanna kan slå in reduceringen. Nu gjorde hon mål för fjärde matchen i rad.

Efter dryga 20 minuter får Stella ett härligt friläge. Kanske hann hon tänka en tanke för mycket. För avslutet blev bara sisådär men det kommer fler chanser framöver.

Stella tillhör våra juniorer men hon är inte ensam. Idag var dom fem stycken varav tre fanns i startelvan. Efter sommaruppehållet har det varit ganska mycket av juniorernas intåg i damtruppen.

Det skall erkännas att vi var en aning oroade inför höstsäsongen när vi visste att fyra tjejer skulle spela på andra sidan atlanten när vi drog igång igen. Givetvis visste vi att vi hade juniorer att fylla på med. Men frågan var förstås hur det skulle fungera. Nu vet vi att det fungerar alldeles utmärkt.

Det skall Stuvstas ledning ha stort beröm för. I grunden är ju vi en bredd förening. Men framförallt på damsidan har vi ju nått ganska högt. Och när då juniorerna kliver in direkt i division 1 kan man inte bli annat än väldigt glad.

Sedan kan man väl tillägga att vi också erbjuder fina utvecklingsmöjligheter när man får spela med så erfarna spelare som Linda, Madde och Mirre. Ett sådant ledarskap som dessa tjejer bjuder på ger fina chanser till utveckling. Och det tar våra unga tjejer vara på.

Nåja, det här är väl sådant som skall med i en sammanfattning av säsongen. Så tillbaka till matchen. I slutet av matchen stuvar Johan om lite i laget. Jo, Jenny satt hemma i soffan och snorade.

De sista tio minuterna är det Stuvsta som verkligen pressar på. Det ser verkligen ut som att Tyresö känner av pressen. För nu spelar man nästan lite desperat fotboll. Man tar varje chans att rensa bollar till inkast. Skulle det räcka till seger?

Nej, men det räckte till ett kryss. Och kvitteringen är otroligt vacker. Det är Linda som leder det härliga tryck som Stuvsta skapar. Så när klockan tickar precis över 90 minuter så kommer den för oss härliga kvitteringen.

Det är tror jag Linda som ser till att Madde får ett härligt läge. Men avslutet är av högsta klass. Iskallt lobbar hon bollen över målvakten och vi har kvitterat. Omöjligt egentligen att beskriva ett så vackert avslut. Men det är ingen tillfällighet att hon utför en sådan prestation. Hon gjorde det förra säsongen mot Enskede. I en fight där det var enda målet.

Stort tack till Tyresö och duktiga domare för en riktigt bra match. Men sist men inte minst en avtackning.

Roffe Knutsson gjorde idag sin sista match som materialare för Stuvsta. Han har skött tvätt och allt annat kring våra tjejer i många år. Men hans karriär började för drygt 40 år sedan i Norsborgs FF. Den första matchen men då med något flicklag spelades mot Tyresö. Så cirkeln är liksom sluten.