KOLL PÅ ETTAN: Rond 14
2021-09-13 16:50

Det här blev en omgång med flera lite oväntade resultat. Men vi börjar med säsongens största skräll.

Att Sollentuna förr eller senare skulle åka på en förlust är kanske inte så konstigt. Men att första förlusten kom på hemmaplan och mot Viljan är förstås en överraskning av större modell. Redan efter en kvart tog gästerna ledningen. Innan paus ökade man på till 2-0 och i början på andra halvlek sätter man även 3-0. Därmed var matchen i praktiken avgjord.

Visserligen gjorde hemmalaget ett reduceringsmål med då återstod bara en kvart av matchen. Detta resultat öppnade förstås möjligheter för Enskede. På hemmaplan tog laget emot Sätra och det blev till slut seger med 2-1. Men det avgörande viktiga målet kom inte förrän i den 87:e minuten. Det innebär att Enskede nu kan avgöra serien på egen hand.

Serieledarnas förlust innebar förstås möjligheter för Boo och Tyresö att närma sig tätstriden. Men båda lagen spelade 2-2 i sina respektive matcher. Boo räddade krysset med ett mål i den 93:e minuten. Tyresö tappade sin ledning mot Stuvsta i den 91:a minuten. Ibland är det inte stora marginaler i vår älskade fotboll.

Tun börjar få fast mark under fötterna efter en ny seger. Denna gång mötte man Smedby borta. Efter drygt 20 minuter kom matchens enda mål. Lite överraskande resultat kanske men bägge lagen har ju visat fin form de senaste veckorna.

Dalhem tog emot Segeltorp och den första halvleken var jämn och i halvtid var ställningen 1-1. Men i den andra halvleken tog gotländskorna helt över föreställningen. Mikaela Leveau svarade för ett äkta hattrick inom loppet av 16 minuter. Sedan kom även 5-1 på en straff med kvarten kvar.

För Dalhem innebar detta att man lämnade jumboplatsen i tabellen som nu Segeltorp tog över. Både Viljan och Dalhem kanske kan jaga ifatt Sätra och/eller Snäckorna men det blir inte enkelt. För Torpet börjar det nästan se nattsvart ut.

Skall vi få ett fjärde allsvenskt lag från Stockholm? Ja, omöjligt är det inte om man tittar på tabellen i elitettan. Det fattas bara en poäng för BP upp till en tredje plats. Och denna lite speciella säsong är det de tre bästa lagen som går upp i allsvenskan.

Älvsjö som började säsongen så strålande har tappat en del. Med en stabil mitten plats är det lite långt upp till kampen om de allsvenska platserna. Men risken att åka ut är obefintlig.

Norrköping, som var så överlägsna i vår serie förra säsongen, har haft det kämpigt i elitettan. Laget ligger tredje sist i tabellen. En vanlig säsong skulle man riskerat nedflyttning. Men i år flyttas bara två lag ner. Och dessa är med all sannolikhet Borgeby och Bollstanäs som halkat efter rejält. Vi får ännu en gång konstatera att avståndet mellan division 1 och elitettan är väldigt stort.