Förlust mot Dalhem
2021-09-20 17:55

Jo, vi hade en hel del återbud denna lördag. Men det är ganska ointressant. Fokus måste ju alltid vara på dom som ska spela. Men med ett speciellt undantag.

Linda och Madde var kallade till landslaget! Ni såg dom inte i Slovakien? Nej, det stämmer för det var till landslaget i futsal dom var kallade. Landslaget mötte Polen i en dubbellandskamp. Ganska coolt faktiskt. Men till landslaget återkommer vi i särskild ordning.

När spelet är igång växlar lagen en del chanser men riktigt farligt blir det inte förrän efter en kvart. Och då är det gästerna som är vassast. Först har man ett skott utanför när vi tappat boll. Därefter en frispark i farligt läge.

Sedan är det Mirre som har en farlig attack men blir avblåst för offside. Det kan sägas att det blev många offsideavblåsningar i matchen. Det var väl inte alltid vi delade domarnas bedömning. Men det spelar ingen större roll för vi vet vem som bestämmer.

Efter 24 minuter kommer 1–0 till Dalhem. Det är ett hemspel till Jasse men när hon lägger ut bollen på andra kanten finns där flera Dalhem spelare och dom lyckas erövra bollen. Molly Fröberg är den som sätter bollen i nätmaskorna. Men i ärlighetens namn undrar vi fortfarande varför det inte kom en offsideavblåsning den gången.

Sista kvarten av den första halvleken dominerar vi klart. Sanna har ett skott i stolpen. Angelica har ett skapligt läge och Elin ett bra skott som går utanför. Dessutom tre hörnor. Så vi hade all anledning att se fram emot den andra halvleken.

Inledningen av den andra halvleken såg ut som slutet på den första och vi radar upp flera bra chanser. Virre skapar ett par hyfsade lägen. Ida hade flera lägen. Bästa chansen var efter en kvart där hon fick chansen att skjuta två gånger.

Förra veckan lyckades vi samla ihop laget sista kvarten och nådde åtminstone en kvittering. Vi hoppades på något liknande denna vecka. Men så blev det inte alls. Slutet av matchen beskrivs bäst som sparka och spring från bägge lagen.

Det enda som stack ut var ett friläge från Dalhems sida. Men då svarade Jasse för en kanonräddning.

Vi hade så många chanser i matchen att det faktiskt borde räckt till seger. Men det var en sådan där match där bolluslingen bara inte ville in i mål. Spelmässigt var det ändå en bra prestation. I varje fall under 75 minuter.

Så fick då Dalhem segerjubla. Men det hörde inte jag eftersom det nu var full fart hem till favoritfåtöljen och landskampen i futsal. Och till detta återkommer vi som sagt.