Femetta mot Snäckorna
2021-10-10 22:14

Match klockan 10 på morgonen hur skulle det gå?  Jo, det gick riktigt bra. Tjejerna har ju vetat om denna underliga speltid i flera månader.

När matchen kommer i gång så är det vi som dominerar helt och hållet. Redan i andra minuten har Ida ett skott i kryssribban. En minut senare har Madde ett bra skott som räddas till hörna. På hörnan får vi en ny  träff i ribban.

Efter nio minuter har vi en jätte chans på ett fint inlägg där tre av våra anfallare inte hinner fram till bollen. Men Snäckorna är inte ofarliga. Efter 22 minuter har även dom ett skott i ribban.

Men tre minuter senare får vi se ett väldigt vackert mål. Det är Jenny som slår något vi måste kalla en krossboll till Madde. Ensam i straffområdet gör hon inget misstag och vi leder med 1-0.  Det skulle bli mycket mer Madde i den här matchen.

Men Jenny trivdes också väldigt bra under 90 minuter. Kan det berott på att hon äntligen fick spela mot tjejer i sin egen ålder? Jenny bör nog fortsätta lira till i varje fall Zlatan lägger av.

Vi fortsätter att trycka på bra men  målen uteblir. En bra räddning får Jasse göra på ett av Snäckornas få anfall. Det mest oroande under de sista minuterna av halvleken var att Mirre åkte på en smäll.

Mirre måste vara en mardröm för våra motståndare. Hon är inte stor för att uttrycka sig försiktigt. Men hon verkar bara vara byggd av muskler och otrolig teknik. Nu valde Jenny att inte göra något byte innan paus. Det var klokt eftersom Mirre kunde spela hela andra halvlek.

Matcherna mot Snäckorna brukar vara jämna historier. Dessutom spelade dom denna dag i sina klassiska rosa tröjor. Normalt spelar ju Stureby som dom egentligen heter numera i helsvart. Men den andra halvleken blev faktiskt en ren utskåpning.

Det började redan i andra minuten. Sanna drar på ett skott med vänstern utanför straffområdet och vi leder med 2-0. Härligt!

Vår dominans är faktiskt nästan total i den andra halvleken. Efter 22 minuter tror vi på 3-0 när Madde har cirkus i straffområdet. Men ingen utdelning den gången.

Några minuter senare går det bättre. Mirre bryter in i straffområdet och spelar fram till Madde som på ett tillslag slår in 3-0.

Tio minuter senare slår hon till igen. Med ett skott utanför straffområdet prickar Madde in 4-0. Men det räckte inte. Minuten senare slår hon till ännu en gång. Snäckornas duktiga målvakt får inte grepp om bollen. Och då är det livsfarligt när Madde är i närheten. Jo, det blir 5-0.

Fyra mål och ett äkta hattrick i den andra halvleken är förstås riktigt hög klass. Det finns inte många i serien som klarar något motsvarande. Förutom Moa i Enskede förstås. Det återkommer vi förstås till i koll på ettan.

I sista minuten reducerar Snäckorna på en hörna. Det är sådant som kallas tröstmål. Vi tackar förstås motståndare och domare för matchen. Det traditionella segerhurrandet drog ut lit på tiden. Kapten Linda var försvunnen. Men när hon kom tillbaka ekade hurrandet över hela Södermalm.

Till sist:

Jo, Snäckorna ville flytta matchen till söndag. Vi brukar inte tjura om sådana saker. Förutom på den tiden Tyresö hade ett lag i allsvenskan och alltid ville flytta matcher som krockade med allsvenskan. Då kunde man ju i dåvarande division 2 använda bänken från allsvenskan.

Men i det här fallet kommer Sturebys begäran bara några dagar före match eftersom deras F17 lag hade match på lördagen. Och våra tjejer hade motsvarande match på söndagen…

Huvudskälet till att vi sa nej är ändå ett annat. Det är respekt för våra spelare. De lägger ner enormt med tid på sin fotboll. Det krävs mycket planering för att få fotboll och jobb/studier och gå ihop med resten av livet. Då är det nästan oförskämt med att komma med sådana här krav några dagar före match.