2017-06-18 23:18

IFK Lidingö-Stuvsta IF= 2-2 (2-1)

1-0   22min, 1-1 Elin Åsenlund 40min, 2-1 45+1min, 2-2 Elin Åsenlund 89min.

Match mot duktiga Lidingö denna varma lördag på naturgräset på Lidingövallen.

Vi börjar matchen väldigt bra och vågar hålla i bollen på marken. Vi skapar ett par hörnor direkt i matchen är så när att vara hetast på att trycka in ledningsmålet. Jennifer kommer fram väldigt fint på sin vänsterkant och vi har några riktigt fina lägen men de flesta hamnar över ribban. Efter 15min så skapar vi en oerhört fin chans där Elin Å kommer helt fri, tyvärr skjuter hon precis utanför. Istället är det Lidingö som i sin första chans efter 22min tar ledningen med 1-0 där vi inte kan räkna ut studsen och där måltjuven Flyborg trycker in bollen för Lidingö. Vi trummar på bra vidare och  fortsätter att komma fram i hyfsade avslutslägen. I 31min så är Elin Å solklar först på bollen och nickar förbi deras målvakt som boxar Elin i huvudet. En solklar straff som vi inte får. Vi får en frispark på mittplan och Pecka slår en lyra till Jennifer som offrar sig och bröstar ner bollen till Elin Å som trycker in kvitteringen i 40min. Vi fortsätter att trumma på. På 1min övertid i första halvtid så kommer Lidingö i ett anfall där deras inlägg dimper ner i bortre krysset hos en chanslös Rebecca till 2-1 till Lidingö. Oerhört tungt och inte ett dugg rättvist när vi gör en spelmässigt mycket bra halvlek.

I andra halvlek så spelar vi inte som vi vill och vi vill nu snabbar få uppbollen. Vår kapten Camilla blir tvungen att utgå och vi har ingen energi eller spel. Istället är det nu Lidingö som vinner 2a bollarna och slår djupa bollar på sina forwardars. Lidingö skapar några riktigt fina lägen och Rebecca får nu visa vad hon går för. Lidingö skulle haft en solklar straff men domaren väljer även denna gång att fria.  Vi sticker upp och Linnea kommer fri och placerar otagbar för målvakten. Tjejerna jublar och vi antecknar 2-2,  men det blir en skruv på bollen som tar i insidan på stolen och ut. Sofia trycker in returen men blir då avblåst för en högst tveksamt offside. Detta ger tjejerna energi och sista 9min så går vi ner på en 3backlinje och nu får vi tryck på Lidingö även i 2a halvlek. Vi får en frispark i fint läge i 89min och den tar Elin och bombar in 2-2 stenhårt via en Lidingö spelare på mållinjen. Så oerhört skönt. Vi fortsätter och nu går bollen som på ett snöre efter vår vänsterkant och hittar fram till en fristående Sofia som är helt fri men målvakten gör en jätteräddning. På returen som så kommer Linnea som har nu helt öppet mål. Tyvärr så gör hon nästan det omöjliga och får bollen att gå över från 2m håll. Domaren blåser av direkt efter och matchen slutar 2-2.

Vi var överlägsna i första halvlek och ändå ligga under. Lidingö är bättre än oss i större delen av 2a halvlek. Starkt av tjejerna att ändå kriga på fast inte spelet inte stämde i 2a. Sen orhört skönt att få in kvitteringen och Vi är så nära få med oss 3poäng i sista min. Vi tackar Lidingö, domarna och vår publik för matchen.

Vad tar vi med oss från vårens matcher? Ett är att vi verkligen har spelat bra i många matcher och tyvärr inte haft det där rätta flytet och studsarna med oss. Känns också oerhört skönt att vi nu äntligen ska få komma tillbaka till Stuvsta IP med en nylagd konstgräsplan till hösten.